Gratangen på opptur!

Nordnorsk Fartøyvernsenter, ett av tre nasjonale fartøyvernsentre.

Det satses på flere områder i Gratangen, både innenfor nærings-, bo- og fritidstilbud. 

 

Flere ben å stå på

Kommunen huser flere levende industriområder i tillegg til det nye næringsbygget på Brattberg. På Hellarbogen Industriområde ligger Nordnorsk Fartøyvernsenter, som er ett av tre nasjonale fartøyvernsentre. En annen bedrift i sterk utvikling i samme område er Gratangen Mekaniske Industri (GMI). De er, i samarbeid med andre produsenter, totalleverandør av kostnadseffektive redskaper for snørydding til lastebiler, hjullastere og traktorer, forklarer Cato Haakseth, prosjektkoordinator i SPIRE  – omstillingsprogrammet i kommunen.
På Fjordbotn Industriområde holder kommunens største entreprenør, Jensen Entreprenør, og Hålogaland Ressursselskap til. Området har nylig blitt bygget ut, og ytterligere utbygging er planlagt våren 2016.

 

– Summen av industriklyngene tilfører kommunen et bredt og spennende spekter av næringsaktører, konstaterer Haakseth.


Reiseliv

Reiselivet i kommunen er i en veldig positiv utvikling med flere spennende tilbydere innen havfiske, museum, overnatting og servering. Kystkulturen og samisk historie i tillegg til krigshistorien står sterkt i Gratangen-samfunnet.

 

Havet er viktig, både for næring og turisme.

Havet er viktig, både for næring og turisme.


Trivsel og boglede

Ønsker du tilgang til vakker natur, friluftsliv og innflyttningsklare boliger, er Gratangen et attraktivt sted å søke. Den store frivilligheten bidrar også til at kommunen hver sommer er vertskap for flere store og etter hvert godt kjente arrangement; Foldvik Marked og Kystkulturfestival, den populære Gratangsturneringen og BCC med sine to årlige arrangement.

 

Foldvikmarkedet trekker mange folk til kommuen i august hvert år.

Foldvikmarkedet trekker mange folk til kommuen i august hvert år.

Bli med på en opptur – velkommen til Gratangen!