Lauvanger mikrobryggeri: øl og kultur

Lauvanger Mikrobryggeri leverer førsteklasses lokalbrygget øl til befolkningen i Sør-Troms. Foto: Lauvanger.no

Lauvanger Mikrobryggeri A/S ble stiftet våren 2014 av ekteparet Linda og Reidar Røkenes. Bryggeriet har sine lokaler på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms fylke. Målsetningen er å levere førsteklasses lokalbrygget øl til befolkningen i Sør-Troms.

Bryggeriet

Det første brygget ble tappet i mai 2014, og siden har både volumet og antall varianter øl vokst. I 1. kvartal 2016 ble det produsert ca 11 000 liter øl, fordelt på 16 varianter. Bryggeriet produserer også egne øl til Morgans Skip og Fjellkysten – og har også laget øl med lokal tang til VM i Sjømat i 2015. Bryggene holder høy kvalitet, noe en 8. plass til Lauvanger Chili Ale i kåringen av årets øl i 2015 er vitne om. 

Bryggeripuben

Den lokale puben har 8 egenproduserte øl på tappetårn, og serverer ut over dette pizza og småretter. Trubadur scenen bidrar til god stemning i helgene.

Lauvanger Live Scene

Med plass til 260 gjester har Lauvanger Live Scene konserter ca hver 14 dag, og har hatt besøk av mange kjente artister. Scenen har eget lyd og lysanlegg inkludert full backline, og er med sine 2 scener et viktig tilskudd til kulturlivet i Lavangen. Scenen benyttes også av kulturskolen, og det er planer om musikkverksted og jam kvelder for lokale musikere.

Fakta om Lauvanger mikrobryggeri
– 500 liter brygghus
– 4 stk 1000 liter gjæringstanker
– 2 stk 500 liter gjæringstanker
– 6 stk 1000 liter lagertanker
– 2 stk 500 liter lagertanker
– Ny automatisk tappelinje Mai 2016 

Kontakt Oss
Lauvanger Mikrobryggeri AS
Tennevollveien 60, 9357 Tennevoll, Norway 

Telefon: 92 25 92 55
lauvanger@lauvanger.no