Det bygges innen havbruksnæringen i Gratangen

drone-smoltanlegg

 

Nytt settefiskanlegg i Gratangen klart våren 2017

 

Smolt- og settefisk selskapet Astafjord Smolt har over doblet sin omsetning og driftsresultat på et år, og leverer rekordomsetning på 25,6 millioner i 2015. Gratangen selskapet kan i 2015 vise til en økt omsetning på 14,5 millioner og har dermed oppnådd rekordhøy omsetning på totalt 25,6 millioner kroner, fra 11 millioner i 2014.

2015-resultatene har satt nye rekorder for Astafjord Smolt og selskapet er inne i en god trend. Det arbeides målbevisst med å forbedre produksjon og drift. Nå satser smoltselskapet i tillegg fullt ut på RAS-teknologi og bruker 100 millioner på utvikling på anlegget.

Våren 2017 står Astafjord Smolt AS sitt nye settefiskanlegg i Foldvik i Gratangen ferdig med Gratanglaks AS og Kleiva Fiskefarm AS som hovedaksjonærer. Hele anlegget bygges nå inn i et nytt 3000kvm stort bygg. Bygget, som er 112 m langt og 30 m bredt,  bygges i bryggestil for å passe inn i det øvrige bryggemiljøet i Foldvik.

Det bygges en helt ny RAS avdeling med seks kar med samlet karvolum på cirka 3.500 m3, noe som betyr at det benyttes mindre og resirkulert vann i produksjonen for å skåne miljøet.

Denne avdelingen skal produsere ca 3 millioner smolt opp til 250 gram, mot 1,2 . 1,5 tonn mindre smolt i dag. I tillegg bygges det hall over nåværende uteavdeling, og automatisk fôrtransport og dødfiskhåndtering.  Det bygges også ny service avdeling med kantine etc., noe som vil bidra til å løfte Astafjord Smolt AS både for fisk og for personell.

Astafjord Smolt har i dag 7 ansatte, noe som vil øke til 10 når det nye anlegget tas i bruk.

 

 

astafjord-smolt

Bygget tar form. Foto: Spire

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *